Tutorial : Cursor

Follow Tau , Sarah harapkan pertolongan korang untuk follow thanks? 


Assalamualaikum.
Hari ini aku nak ajar cara-cara nak meletak cursor ke dalam blog. Sebab ramai sangat tanya macam mana nak letak cursor so dikesempatan ini akan ku ajarkan kalian semua. Jom kita skodeng cara-cara nak buat.

1. Sign in blogger > Design > Add Gadget > Html/JavaScript

2. Copy code di bawah dan paste ke dalam Html/Java Script

<style type="text/css"> body, a, a:hover { cursor:url(URL CURSOR), auto }</style>
URL CURSOR tu diganti dengan Url cursor yg korang suka k ?
Kalau nak ambik je kat bawah nih 


http://3.bp.blogspot.com/-vtfdOdUuyRk/TkaHFj5L3TI/AAAAAAAABlk/kBHax8QvA0o/s1600/bicarafarah1.png


http://3.bp.blogspot.com/-57SK_VqDeiM/TkaHF4CWRjI/AAAAAAAABlo/atlRGhJpSDc/s1600/bicarafarah2.png


 http://4.bp.blogspot.com/-Kd_YUcMrWU4/TkaHGLy6JgI/AAAAAAAABls/kvuwB8ZhKzA/s1600/bicarafarah3.png


http://4.bp.blogspot.com/-H439hcu5Op0/TkaHGRZzyTI/AAAAAAAABlw/CLty-hydZjY/s1600/bicarafarah4.png

 http://2.bp.blogspot.com/-erzJUZNykP8/TkaHGmQWoEI/AAAAAAAABl0/zbDTkQeb9TE/s1600/bicarafarah5.png

http://2.bp.blogspot.com/-PkuxqVlRGgU/TkaO20PhyEI/AAAAAAAABl4/Sr-KPY9x9Rk/s1600/bicarafarah6.png

http://2.bp.blogspot.com/-i1gUV4k8GUY/TkaO-0eEmcI/AAAAAAAABl8/BEqYwAR8_F0/s1600/bicarafarah7.png

 http://2.bp.blogspot.com/-BPGWbFOuNxQ/TkaPvRp9vOI/AAAAAAAABmA/6_DSZrJq90M/s1600/bicarafarah8.png

3.Save 

No comments:

Post a Comment